top of page
Efter begravningen

Minnesalbum

Efter begravningen skapar vi ett minnesalbum där dödsannons, bilder på kista och blommor från begravningsakten, hälsningar och namn på blommor och minnesgåvor, en sammanställning av de som medverkade under begravningsakten och vad de spelade och sjöng, vilka psalmer som sjöngs och vilka som talade eller medverkade på annat sätt under minnesstunden. Ett minnesalbum ingår i vår arbetskostnad men det går bra att beställa fler.

 

Tack

För att tacka de personer som hedrat er anhörig vid dennes bortgång kan vi hjälpa er med att sätta in en tackannons i tidningen eller så kan tackkort beställas hos oss. Dessa utformar vi efter era önskemål. Vi har förslag på texter och symboler/bilder.

 

 

Gravsten

 

Gravplatsen markeras oftast med en gravsten. Vi har broschyrer på begravningsbyrån som du får låna med dig och titta i. Ett bra tips är att gå en runda på kyrkogården och titta på gravstenarna där för att se vilken storlek och utformning som du skulle vilja ha på stenen. Ta gärna med dig en tumstock så att du kan mäta storleken. Kyrkogårdsförvaltningen har vissa riktlinjer som måste följas.

Vi kan även hjälpa dig att kompletera eller göra om en befintlig gravsten.

 

Vi samarbetar med Tranås Stenhuggeri. www.tranasstenhuggeri.se

 

 

Bouppteckning/dödsboanmälan

 

Efter att en person avlidit måste dennes tillgångar och skulder på dödsdagen förtecknas i en bouppteckning. Den ska upprättas inom tre månader efter dödsfallet. Läs mer under Juridik.

 

Vid brist i boet

Är det kommunen där den avlidne är skriven som hjälper till att upprätta en dödsboanmälan.

 

 

bottom of page