top of page
Akt med kista

Vid akt med kista samlas vi runt kistan vid begravningsceremonin. Därpå följer en jordsättning eller kremation. Vid jordbegravning tas kistan direkt till graven för jordsättning om så önskas kan anhöriga vara med i annat fall sköter kyrkogårdsförvaltningen det. Vi på Eksjö Begravningsbyrå söker alltid efterlevandes önskan.

Vid akt med kista med följande kremation tas kistan för kremering och därpå gravsättning eller spridning av stoftet vid ett senare tillfälle. Vid gravsättning av urnan i askgravplats, askgravlund eller egen grav får anhöriga vara med, vid dessa tillfällen kan någon från oss på Eksjö Begravningsbyrå vara med eller en präst eller pastor om ni önskar. Om man valt minneslund sköter kyrkogårdsförvaltningen gravsättning.  

 

Under begravningsakten står kistan på en katafalk som Svenska kyrkan tillhandahåller. Om begravningen äger rum i annan lokal eller Ni hellre vill ha kistbockar så har vi vackra kistbockar i trä som är naturliga eller vitmålade som vi ställer kistan på med matchande ljusstakar.

Vi på Eksjö Begravningsbyrå samarbetar med kistföretaget Fredahl Rydéns. De har ett stort antal modeller på kistor i olika prisklasser och utformning. Besök gärna deras hemsida fredahlrydens.se

Akt med Kista "Natur vitlaserad"
Akt med kista "Bårtäcke"
Akt med Kista
bottom of page